10 min. 15 min.

Pasii pentru decojirea unei nuci de cocos foarte usor sunt urmatorii:
1.Nuca de cocos are trei gauri asa cum se vede in poza:

Din acestea trei,una este moale si o puteti gauri foarte usor cu varful unui cutit.
2.Dupa ce ati gaurit nuca,scurgeti apa din ea.ATENTIE:Cand alegeti nuca de cocos trebuie sa o scuturati si inauntrul ei trebuie sa se auda ca are apa.
3.Dupa ce ati scurs zeama,aceasta trebuie bagata in cuptorul preincalzit la 220 grade(maxim cuptor normal) timp de 20-30 de minute,pana cand crapa.ATENTIE:Unele nuci de cocos sunt foarte tari si incapatanate si nu vor sa crape,asa ca daca dupa 20 de minute de stat in cuptor,nu se crapa,o scoateti pentru ca nu va mai crapa oricat o lasati.Eu pana acum am gasit decat doua nuci incapatanate asa ca pot spune ca metoda functioneaza in cel putin 95% din cazuri.
4.Dupa ce o scoateti din cuptor,crapata fiind,coaja se desface foarte usor.Iata si ultima mea nuca de cocos pe care am folosit-o pentru prepararea laptelui de cocos:

Multumesc mult! F util articolul. Abia astept sa incerc 🙂
Cu mare placere.Ma bucur ca va place si sa stiti ca functioneaza 100%.O zi buna
Chiar am avut de furca cu niste nuci de cocos in trecut pana m-am lasat pagubasa si mi-am pus pofta-n cui. Dar, proprietatile nutritive nu se distrug atunci cand nuca e incalzita la 220 grade?
Laura,din cate am citit,nu se distrug proprietatile prin incalzire,mai ales ca ea este protejata de coaja.In plus daca facem o asociere,uleiul de cocos este unul din uleiurile care rezista la temperaturi inalte si nu i se distrug proprietatile prin incalzire.La fel si la laptele de cocos,il putem folosi pentru sosuri calde fara a-i distruge proprietatile.Zic ca la fel stat lucrurile si cu nuca de cocos propriu-zisa.