
PROPRIETATI:
– Remineralizeaza organismul si favorizeaza digestia.
– Limiteaza procesele inflamatoare.
– Favorizeaza transpiratia si a melioreaza starile febrile.
– Previn/elimina procesul gripal si vantajeaza tenurile uscate si obosite, ciresele fiind folosite in foarte multe produse dermatocosmetice.
-Retinolul este prezent in continutul de vitamine al cireselor, alaturi de vitamina C (7 mg).
– Cozile de cirese au puternice efecte diuretice.
– Trateaza afectiunile renale (litiaza urica, pielite, nefrite, pielonefrite, cistite, uretrite, retentie urinara, colici renali, infectii renale, hidropizie).
– Trateaza afectiuni ale aparatului digestiv (ascita, diaree).
– Au rol in tratamentul reumatismului, al artritei, al gutei.
– Previn pericardita si arteroscleroza.
– Trateaza celulita si edemele.
-Contin 8 vitamine (B1, B2, B6, C, E, P, A, PP), 6 minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, fostor, sulf). De asemenea, mai contin zinc, cupru, mangan, zaharuri si acizi organici.
-Fiind sarace in calorii dar bogate din punct de vedere nutritiv, ciresele sunt recomandate si in curele de slabire.
Be the first to post a comment