Ionela

SAMSUNG CSC

Nu pot spune decat ca este foarte fina si extraordinar de buna.

INGREDIENTE:

La aceasta ciocolata puteti regla cantitatile in functie de cat de amaruie vreti sa fie ciocolata.De asemenea va puteti alege aromele preferate.In principiu aveti nevoie de:
-UNT DE CACAO
-PUDRA DE CACAO
-MIERE/INDULCITOR NATURAL
-NUCI/STAFIDE/CURMALE/ALUNE,ETC
-ESENTA ROM/MENTA/COAJA DE PORTOCALA,CHILLI,ETC.
Cert este ca in functie de cat unt de cacao puneti alegeti si cantitatea de pudra de cacao(10%-90% din cantitatea de unt de cacao)
De exemplu:pentru 13 bomboane cu 70%cacao am folosit:
-70 GR.UNT DE CACAO
-50 GR.PUDRA CACAO
Am mai adaugat nuci,o lingurita de miere si indulcitor natural dupa gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Se pune untul de cacao la topit pe bain-marie.

2.Cand este topit complet se ia de pe bain-marie,se adauga pudra de cacao,miere+indulcitor sau doar indulcitor.Se amesteca pana la omgenizarea completa.
3.Cand amestecul este omogen,se poate turna in forma dorita.
Eu am folosit interiorul de la o cutie de bomboane veche.In aceasta etapa,inainte de a turna ciocolata in forme,puteti pune in forme nuci,stafide sau ce altceva mai doriti.Eu am optat pentru nuci.

4.Se da la frigider timp de minim o ora pentru a se intari.Cand sunt gata,se scoat din forma si se pot pastra invelite in folie alimentara sau intr-o punguta intr-un loc uscat si racoros(de preferat in frigider)

Va spun.Sunt extraordinar de fine si sanatoase.O alternativa nemaipomenita la ciocolata din comert.Eu una nu voi mai cumpara ciocolata de acum inainte.
Ce sa va mai spun si de faptul ca untul de cacao este bogat in vitamina E,antioxidanti,alte vitamine si minerale.In plus il puteti folosi si pentru ingrijirea corpului si parului.

Aaaa si aveti grija!Mai lasati si pentru a doua zi.:))

POFTA BUNA?CU SIGURANTA VETI AVEA.:)