Ionela 10 min. 15 min.


INGREDIENTE-4 PERSOANE:

-1,5 KG CARTOFI NOI
-ULEI DE MASLINE
-SARE SI PIPER
-2 LINGURI FULGI DE DROJDIE INACTIVA
-MARAR

MOD DE PREPARARE:

1.Se spala si se taie cartofii.ATENTIE!CARTOFII NOI NU SE CURATA,IN COAJA SUNT TOATE PROPRIETATILE NUTRITIVE.
2.Intr-o tava se pune hartie de coopt care se stropeste cu putin ulei de masline.
3.Se pun cartofii si se stropesc cu putin ulei si se presara cu sare si piper.

4.Se baga la cuptor la foc maxim timp de circa 25 de minute dupa care se intorc si se mai lasa circa 25 de minute.
5.Se scot si se pudreaza cu fulgi de drojdie si marar.

Sunt deliciosi si nici nu se simte ca nu sunt prajiti.Ideal ar fi sa ii serviti cu o salata.Noi am ales salata de varza alba cu castraveti.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Cartofii noi:O suta de grame de cartofi noi au 75 de calorii, 1,7 grame de proteine, 17,1 de grame de carbohidrati, 0,3 grame de grasimi si 1,8 grame de fibre.

Abunda in vitamine si minerale:

-Vitamina B. In special B1, care joaca un rol important in transmisia nervoasa si participa la transformarea glucidelor in energie. Pe langa vitamina B1, cartoful contine si vitaminele B2, B3 si B6.

-Vitamina C. Este o vitamina esentiala pentru organism, mai ales iarna cand starea de oboseala este mai intens resimtita.

-Fier. Cartoful aduce 0,80 mg/100 g din acest mineral extrem de benefic pentru persoanele anemice.

-Potasiu. Un singur cartof poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului. Datorita continutului de potasiu, cartoful are proprietati diuretice.

-Magneziu. Un mineral care actioneaza eficient impotriva stresului si a oboselii.