Ionela



INGREDIENTE:

-500 GR.CARNE DE PORC
-O CEAPA
-O CAPATANA MICA DE USTUROI
-200 ML.VIN ALB
-200 ML.APA
-200 ML.SMANTANA DULCE
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-O LINGURITA CIMBRU(EU AM PUS CRENGUTE DE CIMBRU)

MOD DE PREPARARE:

1.Se spala carnea si se taie bucati mari.

2.Se pune oala pe foc si cand s-a incins se pune putin ulei.Se adauga carnea si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte pentru sigilarea sucurilor in interior.

3.Dupa ce s-a prajit carnea pe toate partile,se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.In oala punem ceapa si usturoiul tocate marunt iar apoi adaugam cimbrul.
4.Dupa ce s-au calit acestea,adaugam vinul si lasam 2 minute sa fiarba ca sa se evapore alcoolul.Dupa aceea adaugam si apa si cand acestea fierb,punem carnea la loc in oala,saram si piperam si acoperim cu un capac.

5.Se lasa pe foc timp de o ora,o ora si jumatate.Peste o ora trebuie intoarsa.Mai trebuie verificata din cand in cand pentru a vedea daca mai are sos.Daca a scazut mai adaugati putina apa.
6.Cand carnea este moale,la sfarsit se adauga smantana dulce si se mai lasa pe foc 5 minute.

Se serveste alaturi de o salata.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!