Ionela

SAMSUNG CSC

Nu sunt ei foarte sanatosi dar sunt buni.Si daca tot optam sa ii consumam macar sa ii facem in casa.

INGREDIENTE PENTRU CIRCA 5 METRI CARNATI:

-3 KG.CARNE TOCATA DE PORC/AMESTEC VITA+PORC
-O CAPATANA SI JUMATATE USTUROI
-3 LINGURI BOIA DULCE
-O LINGURA BOIA IUTE
-2 LINGURITE CHILLI(daca ii vreti picanti mai adaugati)
-4-5 LINGURI CIMBRU USCAT
-2 LINGURI CHIMION MACINAT
-3 LINGURI RASE DE SARE
-O LINGURA RASA DE PIPER
-100 ML.APA CALDUTA
-100 ML.APA RECE
-MATE PORC/OAIE PT.UMPLUT CURATATE SI SPALATE(daca sunt cumparate se pun in putina apa calda si se lasa acolo pana cand se folosesc)

MOD DE PREPARARE:

1.Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare dupa care se pune intr-un castronas cu cei 100 ml apa calduta.Se lasa asa circa 5 minute.
2.Intre timp sarea se dizolva in ceilalti 100 ml apa.
3.Toate celelalte ingredientele se pun intr-un castron,se toarna apa cu sare peste si se amesteca bine pana la omogenizarea completa.Dupa aceea usturoiul se scurge bine de apa iar apa obtinuta se pune si ea peste amestecul de carne si condimente si se amesteca bine in continuare.
4.Amestecul astfel obtinut se lasa sa se „odihneasca” de preferat peste noapte,daca nu,cel putin o ora pentru ca aromele sa se combine.Inainte de a se lasa la odihnit este bine sa probam amestecul,facand cateva bilute si prajindu-le intr-o tigaie pentru a vedea daca mai trebuie adaugat ceva la amestec.
5.Dupa ce s-a „odihnit” carnea,se iau matele si se umplu cu ajutorul masinii de tocat si al unui cap special.
6.Cand sunt gata carnatii ii puteti „lasa la aer” daca stati la casa fie ii pastrati in frigider,sau ii puteti chiar afuma.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!