Ionela

O reteta tot din copilaria mea pe care nu o mai facusem de ceva vreme dar pe care m-am decis sa o incerc azi pentru ca are putine ingrediente ,ingrediente care mie nu-mi lipsesc din casa si cred ca nici voua.Este delicioasa,semanand destul de mult cu o crema de zahar ars .

INGREDIENTE:

-500 ML.LAPTE
-5 LINGURI DE ZAHAR
-100 GR.GRIS
-3 OUA
-UN PRAF DE SARE
-O LINGURA DE UNT
-COAJA DE LAMAIE/ZAHAR VANILINAT

MOD DE PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron batem ouale cu praful de sare si coaja de lamaie.
Laptele il amestecam cu zaharul si il incalzim putin,amestecand pana cand zaharul este dizolvat.ATENTIE:laptele trebuie sa fie caldut,nu fierbinte!
In laptele caldut,turnam grisul in ploaie,amestecand cu ajutorul unui tel ca sa nu faca cocoloase.
Adaugam laptele cu gris peste amestecul de oua si amestecam bine pana la omogenizare.
Ungem o forma termorezistenta(25 cm)cu unt si adaugam amestecul obtinut anterior.
Dam la cuptor ,la 180 grade timp de circa 40 minute sau pana budinca este rumena deasupra.

 
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!