Ionela

SAMSUNG CSC

Azi am zis:”Ce-as manca o amandina.Nu am mai mancat de mult.”Si de cand am zis acest lucru m-am tot gandit cum sa  fac sa fie sanatoasa.Ei iata ca mi-a iesit.Si este delicios de buna.

INGREDIENTE:

BLAT:

-4 OUA
-2 LINGURI ULEI ARAHIDE/PALMIER/COCOS
-400 ML.KEFIR/SANA/LAPTE BATUT/IAURT(eu am folosit kefir facut in casa)
-UN PRAF DE SARE
-INDULCITOR NATURAL DUPA GUST(eu am pus mai putin in aluat pentru ca am facut siropul mai dulce)
-5 LINGURI FAINA DIN FULGI DE OVAZ(am dat fulgii prin rasnita si i-am cernut pentru ca faina sa fie mai fina)
-5 LINGURI CU VARF FAINA NEAGRA
-3 LINGURI CACAO/PUDRA DE ROSCOVE
-UN PLIC PRAF DE COPT
-1/2 LINGURITA BICARBONAT DE SODIU

CREMA:

-500 GR.CREMA DE BRANZA(am folosit branza pentru galuste de la LIDL)
-3 LINGURI CACAO/PUDRA ROSCOVE
-ESENTA DE ROM DUPA GUST
-2 LINGURI MIERE+INDULCITOR NATURAL DACA CONSIDERATI CA NU ESTE SUFICIENT DE DULCE

SIROP:

-100 ML.APA
-O LINGURA MIERE+CATEVA PICATURI INDULCITOR NATURAL/DOAR MIERE/DOAR INDULCITOR
-ESENTA DE ROM DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

BLATUL:

1.Se pun ouale intr-un castron si se bat bine cu un praf de sare.Dupa aceea se adauga uleiul,kefirul si se amesteca bine.Se adauga indulcitor natural dupa gust.
2.Separat se amesteca bine faina de ovaz,cea neagra,pudra de cacao,bicarbonatul si praful de copt.Acestea se pun peste amestecul de oua si se amesteca pana la omogenizare.
3.Aluatul obtinut se pune intr-o tava de cuptor(30/30)tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.
4.Cand este gata se scoate din cuptor,se taie in 4 bucati egale si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

CREMA:

1.In timpul in care se coace blatul facem crema amestecand bine pana la omogenizare,toate ingredientele.Se da la rece pana cand blatul este racit.

SIROPUL:

1.Se amesteca toate ingredientele pana cand mierea este complet dizolvata.

MONTARE:

Dupa ce s-a racit blatul se incepe montarea prajiturii.Inainte de a incepe,se pun deoparte 2 linguri din crema pentru decor iar restul cremei se imparte in 3.Se alterneaza bucata de blat insiropat cu crema.La final se feliaza in 9 bucati egale si se decoreaza cu ajutorul celor doua linguri de crema pastrate la inceput.Eu am pus crema intr-un pos si am decorat ca in poza,dupa care am presarat putina cacao.

A iesit o amandina minunata.Pentru cei care nu vor sa foloseasca branza la crema,pot opta pentru inlocuirea ei cu avocado bine copt.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!