Pentru ca aveam prin casa o tulpina de praz,m-am tot gandit ce sa fac cu ea.Astfel am decis sa fac aceste rulouri de praz umplut care reprezinta o varianta foarte buna mancat sanatos si gustos si in post.Si de ce nu,o varianta de gatire a prazului pentru cei care nu sunt foarte incantati de aroma sa in alte feluri de mancare.
INGREDIENTE:
-O TULPINA DE PRAZ
-100 GR.MEI DECORTICAT/OREZ
-100 GR CIUPERCI
-O LINGURA ULEI DE MASLINE/PALMIER/COCOS
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-APA CALDUTA
-100 ML.APA PT. SOS
-2 LINGURI PASTA TOMATE/SUC DE ROSII
MOD DE PREPARARE:
1.Se spala bine prazul si se taie bucati de circa 15 cm(cat un deget).Se scot cu grija tuburi de praz impingand usor interiorul tulpinii cu degetul.
2.Restul de praz(interiorul si partea de sus) si ciupercile se toaca marunt.
3.Meiul/orezul se spala intr-o apa.
4.Intr-o tigaie se pune uleiul dupa care se adauga prazul tocat,pastrandu-se putin si pentru tava,dupa care se adauga si ciupercile,se sareaza si se lasa pe foc mic 2-3 minute ca sa se caleasca putin.Dupa aceea se adauga si meiul/orezul si se mai amesteca putin pentru a lua din arome.
5.Dupa aceea se toarna din cand in cand cate putina apa calda peste ingrediente,pana cand meiul este fiert.
6.Cand meiul este fiert,se ia cu lingurita din aceasta umplutura si se umplu tuburile de praz.Eu am folosit un spritz pentru aceasta etapa.
7.La sfarsit se stropeste o tava de yena sau de cuptor cu putin ulei,se adauga prazul pastrat la inceput,se pun rulourile de praz si se adauga cei 100 ml apa si pasta de tomate/sucul de rosii.
8.Se da la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment