Ionela

SAMSUNG CSC

Un bun inlocuitor al pateului de post din comert,care este plin de ingrediente pe care nu le cunoastem.

INGREDIENTE:

-150 GR.FASOLE ALBA USCATA
-O LINGURA ULEI COCOS/MASLINE
-O LINGURA ULEI FLOAREA SOARELUI
-O CEAPA ROSIE MICA
-UN MORCOV MIC

-UN CATEL DE USTUROI
-2 LINGURI SIFON
-O BUCATA ARDEI GRAS(cat o cutie de chibrituri)
-O BUCATA TELINA
(cat o cutie de chibrituri)
-SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Se pune fasolea la inmuiat de seara in apa calda.A doua zi,se spala,se decojeste(cine are rabdare)pentru a iesi un pate fin si se pune la fiert in apa cu putin bicarbonat de sodiu.
2.Morcovul si telina se pun si ele la fiert.
3.Intre timp tocam marunt ceapa,usturoiul si ardeiul gras si le punem la calit intr-o tigaie unsa cu putin ulei.

4.Cand este fiarta fasolea,se scurge de apa,legumele si ele se scot cand sunt fierte.Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza bine.

5.La sfarsit se adauga sifonul si se potriveste de sare si piper.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!