Ionela

DSC_0023

Pentru ca ne plac dovleceii foarte mult dar i-am tot consumat in diverse feluri(paste,pane la cuptor,etc),am zis sa incerc si o budinca.Mi-a iesit o budinca delicioasa,sanatoasa si foarte usor de facut.

INGREDIENTE:

-2-3 DOVLECEI MARI

-5-6 OUA PREPELITA SAU 2 OUA DE GAINA

-1/2 CEAPA ROSIE

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-PUTIN CIMBRU/BUSUIOC

-5 LINGURI FULGI DE DROJDIE USCATA INACTIVA

 

MOD DE PREPARARE:

1.Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea mare dupa care se presara cu putina sare,se lasa un minut si se storc bine de zeama.Ceapa se curata si se toaca marunt.

2.Se pun dovleceii intr-un bol,se adauga 3 linguri de fulgi de drojdie,sare si piper,condimentele si ceapa rosie.Se amesteca bine dupa care se adauga ouale batute bine si se amesteca inca putin pana la omogenizare.

Daca doriti,in ouale batute puteti adauga putina smantana lichida dar creste aportul caloric al preparatului.

3.Amestecul se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline si tapetata cu putin pesmet sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

4.Peste amestec se presara cele 2 linguri de fulgi de drojdie ramase si se baga la cuptor la 200 grade timp de circa 45 minute(pana cand este rumenita deasupra si nu mai are zeama).

Inainte de a se servi se lasa putin sa se raceasca dupa care se feliaza.Se poate servi cu un sos de iaurt sau cu o maioneza light preparata din lapte/ou sau iaurt.Retetele le gasiti aici:

maioneza rapida cu ou intreg

maioneza rapida din lapte

maioneza din lapte de soia

maioneza light din iaurt

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu