Ionela 10 min. 60 min.

De multa vreme am vrut sa incerc aceasta reteta dar am tot amanat.Iata ca in sfarsit i-a venit randul.Da,ati auzit bine -bezele de post,adica fara ou.Nu mi-as fi imaginat ca este posibil dar este.Principalul ingredient este „aquafaba” sau zeama din conserva de naut.

INGREDIENTE:

-150 ML.LICHID DIN CONSERVA DE NAUT

-7 LINGURI DE ZAHAR

-PUTINA ZEAMA DE LAMAIE

-UN PRAF DE SARE

-ESENTA DE VANILIE

 

MOD DE PREPARARE:

1.Aceste bezele sunt foarte usor de pregatit.Intai scurgem lichidul dintr-o conserva de naut si il punem intr-un castron curat metalic.Nautul il puteti folosi pentru a face hummus(naut batut).Gasiti reteta aici.

2.Adaugam sarea si zeama de lamaie peste zeama si mixam bine pana obtinem o spuma alba,lucioasa.

3.Adaugam zaharul,cate o lingura si mixam bine pentru ca zaharul sa se dizolve complet.Cand am obtinut a spuma similara celei din albusuri(care sa nu cada din castron in momentul in care intoarcem castronul),atunci ne oprim din mixat si adaugam esenta dupa care mai mixam un minut.

4.Se preincalzeste cuptorul la 100-120 grade,timp in care intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem din compozitia de bezele fie cu ajutorul unei lingurite fie cu ajutorul unui pos.

5.Le coacem circa o ora dupa care le lasam sa se raceasca in cuptor.Acum,timpul de coacere difera in functie de cuptor pentru ca dupa cum puteti observa,eu le-am lasat o ora dar au iesit putin mai maronii decat trebuia.Este bine sa le urmariti.

Le puteti servi simple,cu fructe,creme,etc.Nici nu se simte ca nu sunt facute din albusuri.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu