Ionela

DSC_0617

Sunt delicioase si nu aveti nevoie de multe ingrediente pentru a le pregati. Doar ele si….

INGREDIENTE:

-4 vinete de marime potrivita
-4 carnaciori afumati
-o ceapa
-2-3 catei de usturoi
-sare si piper dupa gust
-ulei
-300 ml suc de rosii
-200 ml apa
MOD DE PREPARARE:

Vinetele se spala si se curata de coaja,lasand insa din loc in loc si putina coaja.Dupa aceea se taie in doua pe lungime si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.Miezul nu se arunca.Eu am lasat si coditele vinetelor atat din punct de vedere estetic cat si pentru ca sunt mai usor de manipulat atunci cand le scoatem din tava.
%http://imgur.com/Rz3IPho
Se pun vinetele intr-o tava in care punem sosul de rosii amestecat cu apa,putina sare si piper.
Intr-o tigaie calim putin ceapa si usturoiul dupa care adaugam miezul de la vinete,tocat marunt,saram si piperam dupa gust si adaugam putina apa ca sa se inmoaie miezul vinetelor.
La sfarsit adaugam carnatii tocati marunt si mai calim circa un minut.
%http://imgur.com/KEVsqWm
Amestecul obtinut se pune in vinetele din tava,si se dau la cuptor la 200 grade timp de circa 30 minute,pana cand vinetele sunt moi.Se mai stropesc din cand in cand cu sos din tava.
Puteti adauga in ultimele 5 minute de gatire si putin cascaval pe deasupra.

Se spot servi cu un sos de iaurt grecesc.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!