Ionela

10271338_233139516880674_6593319596228838750_o

Un tort delicios si foarte ciocolatos pe care l-am facut pentru trei sarbatoriti cu ocazia sarbatorii Sfantului Gheorghe. Daca va place ciocolata este imposibil sa nu va placa si acest tort cu mousse de ciocolata cu lapte si mousse de ciocolata alba.

10286774_233139680213991_296393998998183854_o

INGREDIENTE PT.BLATUL DE BISCUITI(forma de 26 cm):

-300 GR.BISCUTI(eu am folosit biscuiti petit beurre)

-150 GR.UNT TOPIT

MOD DE PREPARARE BLAT:

1.Biscuitii se sfarama in robotul de bucatarie foarte marunt si se amesteca cu untul topit.Amestecul rezultat se pune in tava in care urmeaza sa montam tortul pentru a-l baga la frigider.Eu am folosit o forma cu pereti detasabili pe care am uns-o putin dupa care am adaugat amestecul de biscuiti si am presat bine.

2.Dupa ce i-ati presat foarte bine,se da la frigider pana cand sunt gata cremele.

 

INGREDIENTE PT.CREMA DE CIOCOLATA ALBA:

Pentru ca am vrut ca stratul de ciocolata alba sa fie mai mare decat cel de ciocolata cu lapte,am facut mai multa crema alba.Astfel am folosit:

-450 ML.FRISCA LICHIDA

-300 GR.CIOCOLATA ALBA

-3-4 GR.GELATINA

MOD PREPARARE CREMA ALBA:

1.Gelatina se pune la inmuiat cu o lingura de apa.300 ml din frisca se pun intr-o cratita si se incalzesc fara a fierbe.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata tocata marunt si se amesteca foarte bine pana la omogenizarea completa.Cand amestecul este caldut(nu fierbinte)se adauga gelatina inmuiata si se amesteca bine.Se lasa deoparte,timp in care cei 150 ml de frisca ramasi se bat bine cu mixerul.Cand frisca este bine batuta,se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca bine pana la omogenizarea completa.

2.Se scoate forma din frigider si peste blat se adauga crema alba dupa care se introduce din nou la frigider pana cand crema 2 este gata.

 

INGREDIENTE PT.CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:

-350 ML.FRISCA LICHIDA

-200 GR.CIOCOLATA CU LAPTE

-3-4 GR.GELATINA

Se prepara la fel ca prima crema doar ca pe foc punem 200 ml.frisca cu 200 gr.ciocolata.

Cand este gata se toarna peste crema anterioara si se lasa la rece cateva ore,de preferat pana a doua zi cand se scoate din forma si se orneaza dupa preferinte.