Ionela

DSC_0021

Aceasta modalitate de preparare a suncii ,dupa taierea porcului,din punctul meu de vedere este perfecta.Este rapida,sunca iese frageda,extraordinar de gustoasa fara prea multe eforturi.

INGREDIENTE:

SUNCA PREGATITA,FELIATA
SARE
PIPER
CIMBRU
USTUROI
BOIA DULCE/IUTE

MOD DE PREPARARE:

Dupa taierea porcului,se pregateste sunca pentru preparare,indepartand excesul de grasime in functie de preferintele fiecaruia.Noua ne place mai subtire dar in alte zone ale tarii sunca se lasa la grosimea ei initiala.
Dupa aceea ne pregatim toate condimentele pentru a le avea la indemana.Usturoiul il curatam si il zdrobim.Toate condimentele sunt in functie de preferinte,de cantitatea de sunca.Principiul este ca fiecare bucata sa aiba pe ea condimente.Sarea este bine sa fie mai multa pentru ca oricum sunca isi trage cat are nevoie.
Cand toate sunt pregatite,intindem pe masa bucatile de sunca,cu grasimea in sus si incepem sa punem condimentele.Intai sarea,apoi cimbrul,usturoiul,boiaua. La final frecam putin condimentele pe sunca,ca sa se lipeasca bine de ea.
Secretul,desi acum nu mai este un secret,este ca sunca sa fie pusa la pastrare,de preferinta intr-o galeata cu capac.Daca nu aveti asa ceva,puteti folosi pungi pe care sa le inchideti bine astfel incat sa nu mai intre aerul.De fapt acesta este secretul,sa nu intre aer.Cand se aseaza in galeata,sunca se pune sorici in sorici,pentru ca acesta sa se fragezeasca.Se lasa la pastrat minim 5 zile,dupa care este gata de consum.Atentie ca dupa fiecare desfacere,sa resigilati bine galeata sau punga.Asta e tot.Eu zic ca nu e deloc dificil si credeti-ma,este cea mai buna sunca si nu este numai parerea mea.Nu am gasit persoana careia sa nu ii placa sunca preparata in acest mod.Va doresc spor.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!