Ionela 10 min. 15 min.

O reteta delicioasa,pot spune prajitura copilariei unora dintre noi.

INGREDIENTE:

PT.FOAIA TURNATA(O TAVA DE 35/25 CM):

-6 OUA

-3 CESTI ZAHAR(ceasca de 100 ml)

-3 CESTI ULEI

-3 CESTI IAURT

-1 PLIC PRAF DE COPT

-6 CESTI FAINA

-MIROASE(esenta preferata,coaja de lamaie,coaja de portocala,etc)

 

PT.UMPLUTURA:

-1,5 KG MERE RASE

-3 CESTI ZAHAR

-4  LINGURITE SCORTISOARA

 

MOD DE PREPARARE:

1.Inainte de a face foaia turnata se face umplutura.Se curata merele si se dau prin razatoarea mare.Se pun intr-o cratita,se adauga zaharul si scortisoara si se pun pe foc ,amestecandu-se din cand in cand pana cand se inmoaie merele si nu mai ramane zeama.

2.Pentru foaie se sparg ouale si se adauga zaharul.Se freaca bine cu ajutorul unui mixer pana cand se albeste compozitia.

3.Se adauga uleiul si se amesteca bine dupa care se pune iaurtul si se amesteca iar.

4.Dupa aceea se pun miroasele si la sfarsit se adauga praful de copt amestecat cu faina si se amesteca foarte bine.

5.Cand si aluatul si umplutura sunt gata,aluatul  se imparte in doua.Prima parte se pune in tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se baga timp de circa 15 minute la cuptor.

6.Dupa cele 15 minute se scoate tava,se adauga umplutura,se toarna peste ea  restul de aluat si se intinde bine.Se mai baga la cuptor timp de circa 20 de minute,pana cand se rumeneste frumos.Se scoate si se taie bucati,se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!