IonelaPepenele roşu este un diuretic foarte blând cu organismul şi este considerat adevărată sănătate pentru rinichi. Pepenele roşu conţine licopină, o substanţă anti-cancerigena şi antioxidantă şi este o importantă sursă de beta-caroten. Pepenele înseamnă, în proporţie de 92% apă naturală, ceea ce înseamnă că îi face foarte bine pielii, musculaturii, articulaţiilor şi susţine tranzitul intestinal. Combinaţia de apa şi potasiu din pepene este un excelent detoxifiant natural, susţinând activitatea renală.

Proprietatile pepenelui sunt favorabile inimii ce are un nivel scazut de colesterol si de grasimi saturate. S-ar parea ca consumul de pepene si sanatatea inimii are legatura stransa dupa cateva cercetari facute in America.

Consumul de pepene imbunatateste circulatia, functiile cardiovasculare. Deci atata timp cat veti consuma pepene rosu veti avea o inima sanatoasa. Aminoacizii din pepenele rosu ajuta la pastrarea arterelor in stare buna si totodata imbunatateste fluxul de sange.

Este o sursa bogata de vitamine, o portie de circa 100grame contine surse bogate de vitamina A, B6 si C. Vitamina A intalnita in pepenele rosu are o importanta pentru sanatatea ochilor. Vitamina B6 este buna pentru a produce substante chimice la nivelul creierului. Ajuta la combaterea panicii si la combaterea anxietatii. Vitaminca C intareste sistemul imunitar si ne ajuta sa ne protejam de infectii si bacterii.

Potasiul. Este o substanta ce se gaseste cu indestulare in pepenele rosu. In general, persoanele care au crampe musculare si carcei au un nivel scazut de potasiu in organism. Circa 100 grame de pepene rosu pe zi nu trebuie sa lipseasca din doza zilnica recomandata a acestora.

Pepenele galben este bogat în vitamine de tip B, vitamina A, C, plus seleniu, potasiu, magneziu şi fier. El este indicat în afecţiuni ale glandei tiroide. Combinaţia dintre potasiu şi conţinutul ridicat de apă al pepenelui galben reglează tensiunea sângelui. În plus, apa din fruct ajută la eliminarea toxinelor din organism, cu alte cuvinte mănânci pepene galben şi-ţi cureţi organismul. Pepenele galben nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet, deoarece conţine multe glucide care ar putea influenţa nivelul de zahăr din sânge.

 

Surse: farmaonline,clubulnostru.