Ionela

SAMSUNG CSC

Deosebit de gustoase si versatile.Le puteti face cu sos de rosii,sos de smantana,cu ciuperci,cu tofu,etc.

INGREDIENTE PT.4 PERSOANE:

-1,5 KG DOVLECEI

-200 GR.BACON

-O CEAPA MICA

-5 CATEI DE USTUROI

-O LINGURA ULEI DE MASLINE/PALMIER/COCOS

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-UN VARF LINGURITA DE BUSUIOC USCAT

-2-3 LINGURITE AMIDON DE PORUMB

-OPTIONAL:FULGI DE DROJDIE DUPA GUST

-OPTIONAL:SMANTANA PENTRU GATIT 100 ML.

 

MOD DE PREPARARE:

1.Se curata dovleceii si se taie fasii cu ajutorul unui peeler.
2.Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune in tigaie cu uleiul de masline.Se adauga si usturoiul tocat marunt si baconul taiat cubulete.Se lasa un minut la calit dupa care se adauga dovleceii,se sareaza si pipereaza dupa gust,iar dupa aceea se adauga busuiocul.Nu e nevoie sa adaugati apa si nici un alt sos pentru ca dovleceii vor lasa suficienta apa pentru a obtine un sos.

3.Se lasa pe foc pana cand se inmoaie dovleceii dupa preferintele fiecaruia.Cand sunt gata dovleceii,se adauga amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece si se mai lasa pe foc un minut pentru a se ingrosa sosul.La final se poate adauga putina smantana dulce/fulgi de drojdie/patrunjel proaspat,etc.

 

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!