Ideea pentru aceste placinte am luat-o de la clasicele placinte americane, cele cu aluat fraged si multa umplutura dar pentru ca nu am avut timp sa fac un aluat fraged,am ales sa folosesc un aluat tip foietaj.Au iesit niste placinte pufoase si extrem de delicioase.
INGREDIENTE:
-UN PACHET ALUAT FOITAJ(DUBLU)
-450 GR.BRANZA DULCE/TELEMEA PUTIN SARATA
-5-6 LINGURI DE ZAHAR
-3 LINGURI CU VARF DE SMANTANA
-2 OUA
-ESENTA VANILIE/COAJA LAMAIE
MOD DE PREPARARE:
Foitajul se lasa la dezghetat si se intinde cat se poate de subtire(3-4 mm) dupa care se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde cercuri de 8-9 cm diametru si se aseaza in forme de briose.Eu am folosit forme de silicon si nu au necesitat ungere dar daca folositi o forma metalica,ar fi bine sa ungeti formele cu putin ulei sau unt.
Intr-un castron pregatim umplutura pentru mini placinte.Dam branza prin razatoarea mica, daca folosim o branza tip telemea(eu va spun ca am folosit o astfel de branza si mi se pare delicios amestecul dulce-sarat).Daca folosim branza dulce, o punem in castron si o amestecam cu celelalte ingrediente:zahar,smantana,oua,esente.Se amesteca pana la omogenizarea completa dupa care turnam din amestecul obtinut in cosuletele de foitaj.Cosuletele trebuie umplute pana sus,fara insa a depasi marginea lor.
Se decoreaza dupa preferinta,cu resturile de foitaj si se dau la cuptor la 180-190 grade timp de circa 45 minute sau pana sunt rumene putin deasupra si cand apasam cu degetul,prajitura revine la forma initiala.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment