Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-LEGUMELE PREFERATE

PENTRU SOS:
-O LEGATURA PATRUNJEL
-O CAPATANA USTUROI
-2 LINGURI IAURT SAU APA
-SARE SI PIPER

PENTRU DRESSING:
-ZEAMA DE LA O LAMAIE
-SARE SI PIPER
-2 LINGURI ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN
-OPTIONAL FULGI DE DROJDIE

MOD DE PREPARARE:

1.Se spala legumele si se taie subtire(eu am folosit o razatoare tip mandolina).


2.Se pun legumele pe un gratar sau o tigaie non-aderenta si se prajesc timp de 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte.

3.Intre timp se face dressing-ul cu care vom unge legumele dupa ce le luam de pe gratar.Se pun toate ingredientele si se bat bine cu telul.Se ung legumele cu dressing-ul obtinut imediat ce le luam de pe gratar.

4.In timp ce se gatesc legumele,facem si sosul de patrunjel si usturoi.Se pun usturoiul,patrunjelul si apa sau iaurtul intr-un vas si se mixeaza cu blenderul.
5.Se pune sosul langa legume.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!