Ionela

10484285_796790647021418_1056177699_o

De mult timp am vrut sa incerc acest aluat pentru pane,numai ca imi era frica de prajeala prea multa,ca ar „suge „prea mult ulei,eee,stiti voi…Dar am decis sa il incerc si a iesit ceva intr-adevar foarte gustos,crocant la exterior si moale la interior.Delicioase,va zic si ce-i drept,parca mai merge din cand in cand si asa ceva doar sa fie rar si cu masura.

INGREDIENTE:

-LEGUMELE PREFERATE(eu am folosit CONPIDA,DOVLECEI,ARDEI GRAS,CEAPA ROSIE,VINETE)

-ULEI PENTRU PRAJIT-de preferat de palmier nehidrogenat

PENTRU ALUAT AVETI NEVOIE DE:

-1 OU

-CIRCA 150 GR.FAINA

-CIRCA 200 ML.SIFON

-O LINGURA ULEI

-UN VARF LINGURITA DE PRAF DE COPT

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-CONDIMENTELE PREFERATE

 

MOD DE PREPARARE:

1.Legumele se spala si se curata dupa care se taie in bucati potrivite.

2.Separat pregatim aluatul tempura astfel:

-oul se sparge intr-un castron

-se adauga sare,piper si condimente si se bate bine

-dupa aceea se adauga faina si praful de copt,se amesteca bine si se pune dupa aceea sifonul,batand bine cu un tel

-la final se adauga uleiul si se mai amesteca putin

Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite deci daca mai este nevoie mai adaugati faina sau sifon.

3.Legumele spalate si uscate se dau prin acest aluat si se prajesc in ulei incins,la foc mediu.

4.Cand sunt prajite,se scot si nu se pun pe servetele de hartie ci pe un gratar,pentru a ramane crocante mai mult timp.

 

Se recomanda servirea lor calde,alaturi de un sos de usturoi sau hrean.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!