Stiti ca zilele trecute am fost aleasa de Buzzstore si Gourmet de Strut pentru a participa la campania de testare a carnii de strut.V-am spus deja ca hamburgerul a fost delicios.Aseara am testat si steak-ul.Este extraordinar de bun,va spun.Eu am ales sa o gatesc astfel:
INGREDIENTE:
-1 KG DE STEAK DE STRUT
-SEMINTE DE SUSAN ALB
-ULEI DE MASLINE
-ZEAMA DE LA O LAMAIE
-PUTIN ULEI VEGETAL
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-200 ML SMANTANA DULCE
-4 CATEI DE USTUROI
MOD DE PREPARARE:
Am inceput prin decongelarea carnii in ambalajul original,dupa care am clatit-o cu apa si am uscat-o cu un servet de hartie.
Am pus canea la marinat in 4 linguri ulei de masline si zeama de la o lamaie.Am lasat-o la frigider timp de 24 de ore,dupa care am scos-o si am feliat-o in bucati de circa 1,5 cm grosime ,bucati de aproxmativ 100 gr.
De aici totul este foarte simplu pentru ca pur si simplu am incins o tigaie in care am pus 2 linguri ulei vegetal, am dat carnea prin susan si am pus-o la prajit timp de circa 2 minute pe fiecare parte.
Cand a trecut timpul mai sus mentionat,am scos carnea intr-un bol si am lasat-o sa se odihneasca 5 minute. Acum a fost momentul cand am pus sare si piper peste ea.
In acest timp am facut sosul de smantana dulce,un sos rapid si simplu.Am calit in putin ulei cateii de usturoi taiati felii ,am adaugat si cateva cubulete de ardei gras,pentru culoare ,dupa care am pus smantana dulce.Am lasat pe foc un minut,am adaugat sare si piper si gata sosul.
Am feliat carnea,am aranjat-o pe farfurie si am turnat pe ea 3 linguri de sos.A fost delicioasa.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment