Ionela

DSC_0297

Am incercat acest drob pentru ca aveam niste quinoa cu care nu mai stiam ce sa fac.Desigur,adaugand si ce am mai avut prin dulap si frigider,a iesit ceea ce vedeti.Noua ne-a placut foarte mult.

INGREDIENTE:

100 GR.QUINOA FIARTA
100 GR.GRANULE DE SOIA FIERTE
100 GR.CUBURI DE SOIA FIERTE
7 OUA
2 CEPE
2 LEGATURI MARAR
2 LEGATURI PATRUNJEL
5 LINGURI FULGI DE DROJDIE
3 LINGURI ULEI
SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

Quinoa se spala in 2-3 ape si se pune la inmuiat de seara.A doua zi se fierbe pana cand devine translucida,cam 15 minute.Cand este fiarta se scurge bine de apa.
Granulele si cuburile de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 15 minute.Cand sunt fierte se scurg bine de apa.Cuburile de soia se toaca putin cu cutitul.Granulele le folosim asa cum sunt.
Se pun quinoa,soia ceapa tocata marunt,verdeata tocata,uleiul,fulgii de drojdie intr-un castron si se amesteca bine
.La final se adauga 5 oua batute si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
Se potriveste de sare si piper dupa care se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am folosit o tava de 35/20 cm.
Cele doua oua ramase se bat bine si se toarna peste amestec,intinzandu-se bine pe toata suprafata.
Se da la cuptor la 200 grade timp de circa 45 minute sau pana devine auriu deasupra.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!