Ionela

„De azi ma apuc de dieta” cred ca este ceva ce aud din ce in ce mai des in jurul meu.Azi, pentru ca si eu am decis sa ma apuc de dieta,avand un surplus de kilograme,pe care evident ca l-am dobandit din dragostea pentru mancare ,am hotarat sa va impartasesc si voua experienta mea,zi de zi,ajutandu-va cu retete,sfaturi si multa sustinere.

Bun.Ne apucam de dieta dar ce dieta?Alegem sa urmam un stil de viata sanatos pentru toata viata ,alegem o dieta minune,cu rezultate rapide dar si cu revers,adica cu revenirea rapida a kilogramelor pierdute sau alegem o dieta pe termen lung,cu rezultate si care sa se bazeze pe studii si pe niste reguli pe care oricum ar trebui sa le respectam in mod normal?

Eu va spun sincer ca am ales o dieta si nu un stil de viata sanatos pentru ca din cauza meseriei nu l-as putea respecta. Trebuie sa va spun de la inceput ca prin scrierea acestui articol,nu fac reclama acestei diete,nu sustin sau recomand in mod expres aceasta dieta de care m-am apucat ci doar vreau sa fiu eu cobaiul si sa va tin la curent cu progresele,plus ,daca va hotarati sa tineti si voi aceasta dieta,sa va sustin moral si sa va ajut ,atat cat pot,cu sfaturi,retete,etc.

Ei bine ,dieta care mie mi se pare cea mai ok din toate dietele ce circula pe internet si care nu este deloc greu de tinut, este Dieta Rina,o dieta disociata dar atentie nu „acea „reteta disociata pe care o tineau mamele noastre cu o zi numai proteine,o zi fructe si legume,o zi lactate,etc ci o reteta ce urmeaza regula nemixarii grupelor principale de alimente.

Nu voi sta acum sa va spun tot ceea ce stiu despre aceasta dieta,pentru ca mi-ar trebui zile intregi sa va scriu,ci va voi lasa pe voi sa descoperiti exact despre ce este vorba.Eu doar va voi face un rezumat .

Dieta este impartita pe 4 zile principale:ziua de proteine,ziua de amidon,ziua de carbohidrati si ziua de vitamine.In fiecare din aceste zile se consuma grupa de alimente principala plus,ceea ce mie mi se pare foarte ok,legume(din lista de legume permise zilnic).Mai multe detalii despre aceasta dieta puteti gasi aici si aici.

Retetele pe care le voi posta nu sunt avizate medical si nici nu reprezinta un etalon in aceasta dieta ci vin pur si simplu in intampinarea voastra,a celor care veti decide sa tineti dieta Rina .Sunt retete pe care le-am realizat pentru mine ,in urma unei documentari riguroase in ceea ce priveste aceasta dieta si vor fi postate,pe cat posibil,zilnic,ca sa va pot tine la curent atat cu ceea ce mananc cat si cu progresele.Deocamdata azi a fost ziua 2 de dieta,mai avem mult pana la final .

Va invit sa va documentati si voi si,daca vi se pare ok si decideti sa tineti dieta Rina,sa vizitati galeria de retete Rina.