Ionela 10 min. 15 min.

Chiar daca nu se vede,primavara a sosit astfel incat este timpul sa facem curatenie si in organismul nostru si sa scapam de toxinele acumulate pe parcursul iernii.
Modalitatea perfecta de a face acest lucru sunt diversele produse de detoxifiere de pe piata(care costa foarte mult).Stiati ca principalele ingrediente din aceste produse sunt taratele de psyllium si semintele de in pe care le putem gasi foarte usor(la plafar si la hipermarketuri),asa ca ne putem face singuri in casa amestecul de detoxifiere,cu costuri mult mai mici(in jur de 15 lei).

Pentru a face acest amestec in casa avem nevoie de:

-o punga de 150 de grame de tarate de psyllium
-o punga de 250 de grame de seminte de in
Cum il facem?Foarte simplu.Semintele de in se macina si se amesteca cu taratele de psyllium.
Cum il consumam?Se pun doua lingurite de amestec intr-un pahar cu apa de 200 ml si se bea imediat,dimineata pe stomacul gol.

ATENTIE! SE BEAU MINIM 6 PAHARE DE APA PE ZI SI RECOMANDAT ESTE CA LA O JUMATATE DE ORA DUPA CE AM BAUT AMESTECUL SA MAI BEM UN PAHAR DE APA.

CUM ACTIONEAZA AMESTECUL DE TARATE IN TRACTUL INTESTINAL?

Psylliumul absoarbe toxinele din colon formind o masa gelatinoasa. Datorita cresterii in volum de 35-40 de ori si absorbtiei apei, sparge si misca reziduurile metabolice din cutele si crevasele intestinelor. Intestinele au nevoie de masa de fibre suficienta pentru a se produce miscarea intestinala,contractia musculara ritmica in intestin fiind responsabila de procesul de evacuare.Odata cu acest process, bacteriile daunatoare si parazitii care supravietuiesc in reziduurile metabolice traverseaza intestinele si sunt eliminate. Psylliumul este recunoscut ca laxativ natural. In functie de individ o lingurita de Psyllium pe zi poate produce regularitate. Coaja de Psyllium calmeaza intestinul si nu poate fi comparata cu fibra insolubila din taritele de griu si ovaz care deseori provoaca iritatii si alergie. Ca o sursa excelenta de fibre, Psylliumul nu afecteaza tonusul intestinal si utilizarea lui este sigura pe termen lung.