10 min. 15 min.

INGREDIENTE:
-O CEAPA
-5 CATEI DE USTUROI
-SARE SI PIPER
-O LINGURA DE ULEI DE MASLINE
-O LEGATURA DE MARAR
-O LEGATURA DE PATRUNJEL
-FULGI DE DROJDIE

1.Se taie ceapa si ciupercile se spala si se taie si ele.
2.Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa taiata.
3.Se pun si ciupercile taiate si se sareaza si pipereza pentru a-si lasa zeama.Se tin pe foc amestecandu-se din cand in cand pana cand se inmoaie.
4.Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga usturoiul zdrobit si verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Se servesc cu mamaliguta(noi am ales-o pe cea din mei a carei reteta o gasiti pe blog) si la sfarsit se presara si fulgi de drojdie peste pentru a le da aroma de cascaval.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Despre ciuperci:
Ciupercile contin in proportii variabile in functie de specie: potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc, vitamina D, vitamine din complexul B, fier, calciu. Sunt singurele elemente non animale care contin vitamina D, foarte importanta pentru sanatatea si dezvoltarea aromnioasa a organismului uman.Diverse studii si articole de specialitate arata ca ciupercile pot fi de ajutor in: cancer de prostata si cancer de san, colesterol ridicat, diabet, probleme de imunitate, etc.
Ce cantitate de fulgi de drojdie ai folosit?
2 linguri in ele si am presarat putina deasupra pentru gust,cam o lingurita la fiecare portie.