Ionela

DSC_0069

O prajitura simpla,delicioasa si mai puti calorica decat o placinta clasica cu branza.

INGREDIENTE:

PENTRU BLAT:
200 GR.BISCUITI
100 GR.UNT TOPIT

PENTRU UMPLUTURA:
1 KG BRANZA DULCE
6-7 OUA
4 LINGURI GRIS
4 LINGURI AMIDON ALIMENTAR
AROME:COAJA DE LAMAIE,ESENTA ROM,ETC
OPTIONAL:STAFIDE,CIOCOLATA,ETC

MOD DE PREPARARE:

Pentru a face acest preparat eu am folosit o tava rotunda cu pereti detasabili de 28 cm.Am inceput prin a topi untul si prin a faramita biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie.
Dupa ce am facut acest lucru,amestecam biscuitii cu untul topit si turnam amestecul in tava dupa care presam foarte bine cu ajutorul dosului unei linguri.
Dupa aceea amestecam intr-un castron branza,ouale,amidonul,grisul,stafidele si aromele pana la omogenizare dupa care turnam amestecul peste blatul de biscuiti.
Se da la cuptor la 180 grade timp de circa 1:30h-2h pana cand este rumena pe deasupra iar in interior nu mai este lichida.
Este delicioasa si mult mai putin calorica decat o placinta cu branza.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!