Ionela

SAMSUNG CSC

Iata o reteta de briose al carei rezultat este garantat.Sunt foarte bune si aduc in casa un miros imbietor de scortisoara.


INGREDIENTE(15-16 briose):

-2 OUA
-UN PRAF DE SARE
-1/2 PAHAR ULEI(pahar de 250 ml)
-UN PAHAR ZAHAR(pahar de 250 ml)
-UN PAHAR SI  1/2 FAINA(pahar de 250 ml)
-1 PAHAR SI 1/2 MERE RASE(pahar de 250 ml)
-1/2 LINGURITA PRAF DE COPT
-1/2 LINGURITA BICARBONAT DE SODIU
-O LINGURITA SCORTISOARA
-100 GR.MIEZ DE NUCA

MOD DE PREPARARE:

1.Se bat ouale cu zaharul pana cand se albesc.Se adauga uleiul si se amesteca bine.
2.Se adauga merele si se amesteca.

3.Intr-un alt castron se amesteca ingredientele solide:faina,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara dupa care se adauga peste restul ingredientelor si se amesteca pana se omogenizeaza.

4.La final se adauga miezul de nuca intreg sau tocat marunt,in functie de preferintele dumneavoastra.Se amesteca si se pune compozitia in forme de briose.Se dau la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.Se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca sunt coapte in interior.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!