Asa cum a numit-o si dna Mihaela Hincu Jorascu,cea care mi-a dat acceptul de a posta aceasta reteta care ii apartine,aceasta amandina este una autentica,care ne trezeste amintiri placute.Va invit sa o incercati si ii multumesc dnei Jorascu pentru reteta minunata.
INGREDIENTE:
6 OUA MARI
200GR. ZAHAR
40 ML APA
40 ML. ULEI
3 LINGURI CU VARF CACAO
200GR FAINA
UN VARF DE LINGURITA SARE
1 PLIC PRAF DE COPT
MOD DE PREPARARE:
Incingem cuptorul la 180 º,separam cu mare grija albusurile de galbenusuri…..galbenusuril
SIROPUL: 500 ml.apa,250gr.zahar, doua plicuri , cappucino de ciocolata sau rom,2 fiole rom.
Intr-o craticioara punem la topit zaharul cu doua linguri de apa.Cand zaharul este caramelizat,punem restul de apa. Lasati siropul sa fiarba pana cand zaharul se va topi….apoi adaugati plicurile de cappucino si romul. Se lasa siropul la racit.
CREMA DE CACAO: 3 galbenusuri, 150 gr . zahar pudra, 250 gr. Unt, 4 linguri cacao ,rom(dupa gust…un va zgarciti)
Untul trebuie sa fie moale. Frecam untul cu zaharul pudra bine pana se omogenizeaza complet,apoi adaugam galbenusurile cacao si romul pana devine o culoare uniforma….
Scoatem blatul de la cuptor , il taiem in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca.
Insiropam prima jumatate de blat din cantitatea de sirop,apoi punem crema de cacao. Peste crema punem cealalta jumatate de blat care il insiropam cu restul de sirop.
Introducem amandina la frigider cateva ore pentru a se intari un pic. Se scoate de la frigider si se proportioneaza dupa bunul vostru plac…se separa fiecare patratzica si se glazureaza cu glazura de ciocolata.
GLAZURA DE CIOCOLATA: ciocolata topita : care o intindem peste fiecare prajitura in parte.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
nu-mi plac cremele nefierte, cu ouale crude ca la maioneza, sunt periculoase…..
Daca sunt proaspete ouale si daca mai sunt si eco,nu e niciun pericol din punctul meu de vedere.In plus,la cat sunt de bune,nu vor rezista prea mult dar,alegerea apartine fiecaruia.
Ce frumoase sunt
Ce frumoase sunt