10 min. 15 min.
Un sos pe care il puteti folosi la diverse mancaruri dar il puteti manca si ca atare alaturi de carne sau legume.
INGREDIENTE:
-4-5 ROSII(EU AM FOLOSIT CE AM SCOS DE LA ROSII PT.A FACE ROSII UMPLUTE)
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-O JUMATATE DE ARDEI IUTE SAU FULGI DE CHILLI
-UN VARF LINGURITA CIMBRU
-UN VARF LINGURITA OREGANO
-UN VARF LINGURITA BUSUIOC
-2 LINGURITE ZAHAR
-5 CATEI DE USTUROI
MOD DE PREPARARE:
1.Se blendeaza rosiile si se trec prin sita.
2.Se pune sosul intr-o craticioara,se adauga condimentele dupa care se pune pe foc,la foc mic pana cand scade si ajunge la consistenta unui ketchup.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
[…] 1.Se spala ciupercile.Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pun uleiul,ceapa si ciupercile si se calesc timp de 5 minute.Dupa aceea se adauga orezul spalat si se adauga apa.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa si orezul este fiert. 2.Intre timp se spala rosiile,li se taie un capac si se golesc inauntru cu ajutorul unei lingurite. 3.Se umplu rosiile cu amestecul de ciuperci,se acopera cu capacelele taiate,in jurul lor se pune putin sos obtinut din continutul rosiilor si se dau la cuptorul incins timp de 10 minute.Sosul l-am preparat asa:am blendat jumatate din ce am scos din rosii,am adaugat sare si piper,putin cimbru si oregano.L-am turnat pe langa rosii.Cealalta jumatate am folosit-o pentru a face un sos de rosii picant ca aici. […]