Ionela

DSC_0003

Pentru ca este post si pentru ca au aparut pe piata,va invit sa incercati aceasta reteta de urzici batute,pe care am invatat-o de la tatal meu,care face cele mai bune urzici din lume.

Trebuie sa va spun ca a sosit perioada in care trebuie sa profitam de toate verdeturile pe care ni le ofera natura pentru ca sunt pline de vitamine si de nutrienti.Urzicile sunt diuretice deci sunt perfecte intr-o cura de detoxifiere.De asemenea sunt: antiseptice,combat anemia si reumatismul,vindeca ranile si ulcerul,stimuleaza cresterea parului,regleaza tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange si stimuleaza apetitul.

INGREDIENTE:

1 KG URZICI TINERE
3 CEPE
2 LINGURI FAINA
ULEI
SARE
USTUROI SAU HREAN RAS DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

Se aleg urzicile si se oparesc in apa cu sare pana se inmoaie(circa 10 minute).
Se scurg de zeama si se bat bine cu o lingura de lemn(daca vreti le puteti toca cu ajutorul unui cutit)
Cand s-au zdrobit bine se adauga faina,presarand-o treptat ca sa nu faca cocoloase.
Se adauga o ceasca din apa in care au fiert si se potrivesc de sare.
Intr-o cratita se caleste ceapa in putin ulei si se adauga urzicile.
Se fierb la foc domol circa 30 minute,amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.Daca este nevoie se mai adauga putina zeama.
Cand sunt fierte,se adauga usturoi pisat sau hrean ras,dupa gust.
Se servesc cu mamaliguta calda.

 
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu