Ionela

DSC_0195

Nu pot spune despre ele decat ca sunt minunate si sunt foarte usor de facut.

INGREDIENTE:

PT.ALUAT:
100 GR.UNT/MARGARINA LA TEMPERATURA CAMEREI
100 GR.ZAHAR PUDRA
UN OU
UN PRAF DE SARE
250 GR.FAINA

MOD DE PREPARARE:

Pentru a face aluatul,frecam untul cu zaharul pudra si cu praful de sare pana se face o pasta.Adaugam oul si amestecam bine,dupa care adaugam faina toata o data si amestecam pana la incorporarea completa a acesteia.
Lasam aluatul la frigider pentru 30 minute,dupa care il scoatem,il intindem pe masa tapetata cu faina,fara a-l framanta prea mult,pentru ca se incalzeste untul si aluatul va fi greu de modelat.Grosimea aluatului trebue sa fie de circa 3 mm.Decupam cerculete de circa 6 cm diametru si punem aluatul in forme de briose si intindemputin aluatul pe margini cu ajutorul degetelor.La final,cu ajutorul unei furculite,facem gauri pe fundul aluatului pentru ca acesta sa nu creasca foarte mult in cuptor.
Se dau la cuptor la 180 grade timp de circa 20 minute,pana cand sunt usor aurii.
In timp ce tartele sunt la cuptor,pregatim crema astfel:punem laptele la incalzit,adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste.Cand laptele este fierbinte,punem amidonul intr-un bol si adaugam peste el,circa 4 linguri din laptele cald si amestecam pana cand se omogenizeaza,apoi il turnam in laptele fierbinte si mai lasam circa un minut pe foc,amestecand incontinuu pana cand crema se ingroasa.La final putem adauga aromele dorite:coaja lamaie,coaja portocala,vanilie,etc.
Cand sunt gata tartele,se scot din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se umplu cu crema,dupa care se orneaza cu fructele preferate.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu