Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

BLAT:
-UN PACHET FOITAJ
CREMA:
-4 OUA
-270 GR.ZAHAR
-150 GR.FAINA
-750 ML LAPTE
-3 PLICURI ZAHAR VANILINAT
ORNAT:
FRUCTELE PREFERATE

MOD DE PREPARARE:

1.Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade(treapta 7 la cuptorul normal).
2.Din aluatul foitaj dezghetat in prealabil se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar mare.
3.Se pun bucatile de aluat la cuptor timp de aproximativ 20 de minute(timpul difera in functie de cuptor-ele trebuie sa fie umflate si maronii pe margini.
4.Intre timp punem o oala cu apa pe foc pentru ca vom avea nevoie de ea pentru a fierbe crema si facem crema astfel:
-se pun ouale si zaharul intr-un castron care sa mearga pus pe bain-marie
-se freaca spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilinat
-se adauga faina si laptele si se amesteca bine
-se pune pe bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa.
5.Se scot bucatile de aluat din cuptor si se inteapa cu o furculita.
6.Se pune crema peste aluat si se orneaza cu fructele preferate.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu