Ionela

10474422_795743663792783_1089693687_o

Pur si simplu delicios,racoritor si foarte sanatos.

INGREDIENTE:

-2 LINGURI DE VISINE

-UN MAR

-100 ML APA

-GHEATA

-INDULCITOR NATURAL DUPA GUST

 

MOD DE PREPARARE:

1.Fructele se spala si se curata dupa care se pun intr-un blender.Peste ele se adauga apa pentru a le putea mixa.La final sadauga indulcitor natural dupa gust si gheata.Daca doriti il mai puteti dilua cu putina apa.

Ceva informatii despre visine:

Visinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze, sa slabeasca, ne fereste de bolile cardiace si au efect antiinflamator si analgezic.

 Acestea pot reduce durerea mai bine decat aspirina si pot oferi protectie antioxidanta comparabila cu suplimentele alimentare, precum vitamina E.

Sucul de visine e la fel de bun ca ibuprofenul sau ca unele medicamente antiinflamatoriii. De aceea, sunt recomandate in afectiuni inflamatorii, insotite de durere precum artrita, guta, dureri musculare, dureri de spate, dar si diabet, boli vasculare si neurovegetative.

Consumate proaspete, congelate sau uscate, acrisoare si apetisante, visinele au un continut bogat in elemente nutritive. Se culeg in iunie-iulie, in functie de soi, se manaca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop, lichior. Frunzele sunt folosite pentru conservarea muraturilor. Specialistii incadreaza visinele in categoria “superfructelor”, deoarece ele pot reduce riscul de diabet de tip 2.

Visinele contin: apa 88,6 %, zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloza, tanini, saruri minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc) vitamine (A, B1, B2, B9, C, E, PP etc.), caroten. Putere energetica: 64 kcal / 100 g.

Visinele ajuta la slabit, reduc stratul de grasime, scad colesterolul total si trigliceridele. 300 g de visine mancate in fiecare zi pot reduce grasimea de pe burta.

Coditele de visin contin flavonozide, saruri de potasiu etc. Au aceleasi proprietati terapeutice ca si cele de cirese, fiind diuretice si astringente, usor antiinflamatoare. Decoctul din codite se foloseste in boli de rinichi (litiaze, pielite, cistite, pielonefrite) si diaree.

Cura de visine ajuta in special diabeticilor, datorita vitaminei E (hipoglicemiante) si levulozei. Nu trebuie tinuta de cei cu aciditate mare.

Cura de cirese si visine (1-2 zile pe saptamana – 0,5 kg fructe) este indicata pentru pletorici, cardiaci si obezi. Nu se consuma alte alimente in acele zile.

Sucul de visine cu lapte se foloseste in tratarea artritelor, in starile febrile, bronsite, astmul bronsic sau indispozitiile psihice. In plus visinele ne feresc de boli cardiace si insomnie.

Alte insusiri terapeutice:

  • detoxifierea organismului, indeosebi a rinichilor;

  • scad colesterolul si riscul de diabet;

  • sunt benefice in artrita;

  • contin o cantitate mare de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac si la sanatatea pielii;

  • utilizate in maladii ale rinichilor, stomacului si cailor respiratorii;

  • cotin antioxidanti, in special vitamina C;

  • scad nivelul de acid uric din sange, contribuind la prevenirea gutei;

  • actiune usor laxativa, contribuind la ameliorarea constipatiei.

     

 Atentionare: Sucul de visine nu este recomandat persoanelor cu aciditate ridicata a sucului gastric, celor care sufera de diaree sau diabet zaharat, obezitate sau afectiuni cronice ale plamanului.

Sursa:gazetadeagricultura.info

Comentarii facebook

comentarii/comentariu