Ionela

SAMSUNG CSC

Foarte buna,sanatoasa si hranitoare.


-LIPII PREPARATE CA AICI
-400 GR.DOVLEAC PLACINTAR
-O CEAPA ROSIE
-4 CASTRAVETI MURATI
-2 MORCOVI DE MARIME MEDIE
-O BUCATICA DE TELINA
-2 MERE DE MARIME MEDIE

-OPTIONAL:VARZA DULCE PENTRU A FACE  O SALATA CARE SA FIE ADAUGATA IN LIPIE PE LANGA CELELALTE LEGUME
-MAIONEZA PREPARATA CA AICI (din ou intreg)SAU AICI (din lapte)SAU VARIANTA FOARTE SANATOASA:

MAIONEZA SANATOASA:

-4-5 LINGURI IAURT GRECESC
-O LINGURITA ZEAMA DE LAMAIE
-3 LINGURI ULEI DE MASLINE/COCOS/STRUGURI
-2 LINGURITE MUSTAR
-SARE SI PIPER DUPA GUST

Maioneza o preparati punand iaurtul si uleiul intr-un castronas dupa care le amestecati bine pana capata consistenta unei maioneze,adaugati mustarul,zeama de lamaie si la final sare si piper.
MOD DE PREPARARE:

1.Dovleacul se curata,se taie cubulete si se pune la fiert.
2.Morcovul,telina si merele se curata si se dau prin razatoare dupa care se storc putin ca salata sa nu iasa prea zemoasa.
3.Ceapa se curata si ea si se taie fasii.
4.Cand este fiert dovleacul,se lasa putin sa se raceasca dupa care se amesteca cu celelalte legume,se pune maioneza peste si se amesteca bine.
5.Se poate servi ca atare sau se poate pune intr-o lipie cu putina salata de varza dulce.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu