Ionela

Aceasta varianta de pregatire a coastelor de porc este preferata noastra.Este un amestec de dulce cu picant, dar nu extrem de picant,sosul este lipicios si delicios.Cand le veti incerca nu veti mai pregati coastele decat in acest fel, credeti-ma, pentru ca dau dependenta .

INGREDIENTE:

-1.5 KG.SCARICICA PORC PROASPATA
-4 LINGURI ZAHAR
-O LINGURA RASA DE SARE
-2 LINGURI BOIA DULCE
-O LINGURA USTUROI GRANULAT
-2 LINGURI RASE CIMBRU USCAT
-2 LINGURI FULGI CHILLI
-100 ML.SUC ROSII
-100 ML APA

MOD DE PREPARARE:

Cu o zi inainte de a o gati,scaricica trebuie sa stea la frigider,acoperita de condimente,pentru a se marina.
Incepem prin a amesteca intr-un bol toate condimentele:zahar,sare,boia,usturoi,cimbru si chilli. Le puteti marina,asa cum am facut si eu,direct in tava in care le veti pregati.
Dupa ce am facut acest amestec,il presaram pe scaricica noastra,pe ambele parti,insistand pe partea exterioara. Eu am dat intai cu putine condimente pe partea interioara,dupa care le-am intors si restul de condimente le-am pus deasupra.Chiar daca vi se par multe condimente,o sa vedeti ca gustul final va fi minunat.
Se lasa la frigider,acoperite cu o folie pana a doua zi cand nu trebuie decat bagate la cuptor.O sa vedeti ca atunci cand le scoateti de la frigider isi vor fi lasat niste zeama,pe care nu o varsati ci o lasati in tava. Le acoperiti cu folie de aluminiu si le dati la cuptor minim o ora si jumatate,la 200 grade.Eu le-am lasat cam doua ore,pana cand zeama lasata de ele in timpul coptului s-a redus.
Cand sunt gata,se scot pe o farfurie iar peste sosul din tava ,adaugam cei 100 ml suc de rosii si apa si punem pe foc pana se reduce la consistenta unui sos gros.Cand este gata,sosul se toarna peste coaste.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu