Ionela 15 min. 60 min.

De departe preferatele mele.In plus se pot consuma in ziua de amidon din cadrul dietei Rina.

INGREDIENTE:

-FOI VARZA ACRA/FRUNZE VITA DE VIE

-350 GR.OREZ

-2 DOVLECEI

-3 MORCOVI

-2 CEPE DE MARIME MEDIE

-200 GR.CIUPERCI

-2 LINGURI RASE CIMBRU

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-O LINGURA DE ULEI

-200 ML.SUC DE ROSII

-OPTIONAL VARZA TOCATA

MOD DE PREPARARE:

1.Se pregateste umplutura astfel:intr-o cratita se calesc legumele in lingura de ulei(ceapa tocata marunt,dovleceii si morcovii dat prin razatoarea mica,ciupercile curatate si tocate marunt)dupa care se adauga orezul si circa 100 ml apa. Se potriveste de sare si piper dupa care se adauga cimbrul si orezul.Se mai lasa pe foc pana cand orezul absoarbe apa(circa 5 minute).

2.Se lasa umplutura sa se raceasca putin dupa care se ia cu lingura din umplutura si se umplu foile de varza sau frunzele de vita de vie.

3.Sarmalele astfel formate se pun intr-o oala ,se acopera cu apa ,se adauga sucul de rosii,se pune un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand orezul si varza/frunzele de vita sunt fierte(circa o ora).Daca doriti,puteti pune deasupra sau intre straturile de sarmale,niste varza dulce/acra tocata.

Se servesc cu iaurt sau cu smantana.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu