Ionela

IMG_20140401_160835

Am numit aceasta salata „orientala”pentru ca mi s-a parut cea mai apropiata denumire asociata gustului extraordinar pe care il are aceasta salata.Este o salata proaspata pentru ca am folosit ceapa verde si sanatoasa pentru ca nu am folosit maioneza clasica ci una din iaurt.

Daca totusi doriti sa folositi o maioneza dar care sa fie sanatoasa si light, retete gasiti aici si aici.

 

INGREDIENTE:

-500 GR.CARTOFI

-250 GR.MORCOVI

-O CONSERVA TON

-1-2 FIRE DE CEAPA VERDE

-SARE SI PIPER DUPA GUST

PENTRU „MAIONEZA”:

-4-5 LINGURI IAURT GRECESC
-O LINGURITA ZEAMA DE LAMAIE
-3 LINGURI ULEI DE MASLINE/COCOS/STRUGURI
-2 LINGURITE MUSTAR
-SARE SI PIPER DUPA GUST

 

MOD DE PREPARARE:

1.Legumele se curata,se spala bine si se pun  la fiert.

2.Cand sunt fierte,se scot din apa dupa care se toaca marunt ca la salata boeuf.Se adauga tonul

3.Maioneza o preparati punand iaurtul si uleiul intr-un castronas dupa care le amestecati bine pana capata consistenta unei maioneze,adaugati mustarul,zeama de lamaie si la final sare si piper.

4.Maioneza se adauga peste legume si ton si se amesteca bine.Se gusta si daca mai e nevoie se mai adauga putina zeama de lamaie,sare,piper.

5.La final se toaca ceapa verde marunt,se adauga in salata si se amesteca.

Se poate manca imediat sau se p0ate da la rece pentru minim 30 minute.

 

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT.

 

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu