Ionela

SAMSUNG CSC

Aceasta prajitura este delicioasa,sanatoasa si foarte usor de facut.Este indicat sa consumam alimentele in stare cruda pentru ca astfel isi pastreaza toate proprietatile iar aceasta prajitura intruneste acest lucru.Este bogata in fibre,nutrienti,antioxidanti,vitamine,acizi grasi omega 3.Incercati-o pentru ca merita.

INGREDIENTE PT.4 PRAJITURELE CA CEA DIN POZA:

-4 LINGURI FULGI DE OVAZ
-2 LINGURI SEMINTE FLOAREA SOARELUI CRUDE(daca nu aveti le puteti inlocui cu nuci)
-3 LINGURI MIEZ DE NUCA CRUD
-O CLEMENTINA/PORTOCALA DE MARIME MEDIE
-UN MAR DE MARIME MEDIE
-O LINGURITA MIERE SAU INDULCITOR NATURAL DUPA GUST(daca nu vi se pare suficient de dulce,mai puteti adauga miere)
-O LINGURITA SCORTISOARA

MOD DE PREPARARE:

1.Se stoarce sucul de la portocala/clementina si se amesteca cu scortisoara.
2.Marul se taie felii foarte subtiri.Aici eu am folosit o mandolina.Dupa ce ati taiat marul felii,el se introduce in sucul de portocala si se lasa 5 minute la marinat.

3.Intre timp facem aluatul.Se introduc in robotul de bucatarie fulgii,nucile,semintele si maruntesc bine.Dupa aceea se adauga mierea si sucul in care au stat merele si se amesteca bine.Rezulta un aluat caruia i se poate da usor forma.

4.Se imparte aluatul in 4 si se aseaza intr-o forma rotunda.Daca nu aveti o forma speciala,puteti folosi o cutie de iaurt de 400 gr careia ii taiati fundul si o mai scurtati.Dupa ce ati facut formele din aluat,adaugati deasupra merele marinate si presarati putina scortisoara.

Comentarii facebook

comentarii/comentariu