Ionela

O prajitura delicioasa,care nu necesita insiropare si in plus este perfecta pentru copii pentru ca nici nu vor simti dovleacul din ea.

INGREDIENTE:

-4 OUA
-300 GR.ZAHAR
-240 ML.ULEI
-ESENTA VANILIE/LAMAIE
-340 GR.DOVLEAC PLACINTAR
-260 GR.FAINA
-O LINGURITA BICARBONAT DE SODIU
-O LINGURITA SI JUMATATE PRAF DE COPT
-UN PRAF DE SARE
-100 GR.NUCI TOCATE

PT.SOSUL DE VANILIE:
-250 ML.LAPTE
-2 LINGURITE AMIDON
-3 LINGURI ZAHAR
-ESENTA VANILIE/BATON DE VANILIE

MOD DE PREPARARE:

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.Intre timp dovleacul se curata si se da prin razatoarea mica.
Ouale se pun intr-un castron si se bat bine cu praful de sare si esenta de vanilie.Se adauga zaharul si se amesteca energic cu ajutorul unui tel.
Peste ouale amestecate cu zahar,se adauga uleiul putin cate putin,amestecand incontinuu pana la incorporarea completa a acestuia.
Peste amestecul obtinut,se adauga praful de copt,bicarbonatul si faina si se amesteca bine cu telul pana la omogenizare.
La final se adauga dovleacul ras si nucile tocate si se amesteca bine.
Amestecul final se  pune intr-o tava tapetata cu hatie de copt.Eu am folosit o tava de 25/20 cm.
Se da la cuptor la 180 grade timp de circa 45 minute.Se verifica cu ajutorul unei scobitori.Daca scobitoarea iese curata,atunci prajitura este facuta.
Pentru pregatirea sosului de vanilie punem intr-un ibric laptele impreuna cu zaharul.Separat amestecam amidonul cu o lingura de lapte.Cand zaharul este complet dizolvat si laptele este caldut,se adauga amidonul amestecat cu lapte si se amesteca incontinuu pana la ingrosarea sosului.La final se adauga esenta de vanilie.Daca folositi baton de vanilie,acesta trebuie infuzat in laptele cald timp de cateva minute,inainte de adaugarea amidonului.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu