Ionela

Dupa prima zi de vitamine,care mi s-a parut destul de grea,am decis ca trebuie sa fac in asa fel incat sa nu mai urasc aceasta zi si am reusit.Am gasit mai multe variante de a gati si a combina fructele si legumele permise si a iesit ceva delicios.Aceasta prajitura este foarte sanatoasa si poate fi consumata si de copii,neavand zahar deloc.

INGREDIENTE:

-25 GR.SEMINTE CHIA
-10 LINGURI MORCOV RAS
-25 GR.STAFIDE
-150 ML.APA
-DOVLEAC COPT
-SCORTISOARA

MOD DE PREPARARE:

In primul rand ne ocupam de dovleac ,care trebuie copt dupa care il curatam de pe coaja si il pasam cu ajutorul unui blender dupa care punem putina scortisoara si amestecam.Il lasa deoparte pana cand facem blatul.
In timp ce se coace dovleacul,punem semintele de chia la hidratat in 100 ml apa calduta si stafidele in 50 ml apa.
Dupa ce semintele de chia au asimilat tot lichidul,punem intr-o tigaie non-aderenta morcovul cu stafidele(cu tot cu apa in care au stat) si lasam pe foc 2-3 minute pana cand se inmoaie morcovul putin,dupa care oprim focul si adaugam semintele de chia si amestecam bine.
Cand toate sunt gata,pregatim o tava de dimensiuni mici(20/15cm),tapetand-o cu hartie de copt. Intindem compozitia de blat in tava si nivelam,apasand bine cu lingura.Bagam la cuptor la 200 grade timp de 10 minute.
Scoatem blatul din cuptor si turnam piureul de dovleac ,nivelam,presaram putina nuca de cocos si scortisoara dupa care introducem din nou la cuptor pentru inca 20-25 min.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava dupa care se scoate cu tot cu hartia de copt,se feliaza si se poate consuma.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu