Ionela 80 min. 15-20 min.

O modalitate delicioasa de utilizare a spanacului .

Vreau sa va spun ca dieta pe care o tin m-a facut sa imi folosesc imaginatia mai mult ca oricand .Aceasta reteta este facuta pentru pranzul din ziua de carbohidrati si sincera sa fiu,desi nu sunt foarte incantata de spanac de obicei,de data aceasta acest preparat mi-a intrecut toate asteptarile.Este extraordinar de delicioasa.

INGREDIENTE:

PT.ALUAT:

-500 GR.FAINA
-10 GR.DROJDIE USCATA
-CIRCA 300 ML.APA CALDUTA(aluatul trebuie sa fie nu prea tare ,atat cat sa nu se lipeasca de maini,ca aluatul de pizza)
-2 LINGURITE RASE DE SARE
-O LINGURITA ZAHAR
-O LINGURA ULEI
PT.UMPLUTURA:

-500 GR.SPANAC CONGELAT

-O JUMATATE DE CEAPA

-3 CATEI DE USTUROI

-O LINGURITA LEGUME DESHIDRATATE(optional)

-2-3 LINGURI DE FAINA

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-O LINGURA FULGI DE DROJDIE(optional)

MOD DE PREPARARE:

1.Inainte de toate ne apucam de blat pentru ca trebuie sa creasca.In apa calduta punem drojdia si zaharul,amestecam si lasa 5 minute.Intr-un castron punem faina si sarea dupa care adaugam putin cate putin amestecul de apa cu drojdie si framantam bine.Adaugam uleiul si mai framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(circa o ora).

 

2.In timp ce aluatul creste,ne ocupam de umplutura.Ceapa si 2 catei de usturoi le curatam si le tocam marunt.Intr-o tigaie non-aderenta punem ceapa si usturoiul si le”calim”putin cu 2 linguri de apa.Adaugam spanacul congelat si lasam pe foc pana cand acesta se dezgheata dupa care mai lasam sa fiarba circa 10 minute.Daca este nevoie,se mai adauga putina apa.Se potriveste de sare si piper iar la final se adauga in ploaie cate o lingura de faina,amestecand bine incontinuu pana cand spanacul se ingroasa suficient cat sa arate ca o umplutura(sa nu fie deloc lichid). S-ar putea sa nu fie necesara toata faina asa ca nu o adaugati toata odata.Se lasa sa se raceasca.

3.Cand aluatul este gata,se iau bucati din el si se intind pe masa presarata cu faina.Grosimea aluatului trebuie sa fie de circa 4-5 mm.Forma aluatului trebuie sa fie rotunda.

4.In centrul aluatului punem cate umplutura si o intindem catre margini,lasand de jur imprejur cate 2 cm.
5.Marginile aluatului le aducem catre centru astfel incat placinta sa arate cam asa:

6.Placintele se pun intr-o tava pregatita cu hartie de copt.Se ung cu putina apa amestecata cu putin bicarbonat de sodiu.

7.Se dau la cuptor la 220 grade timp de circa 15-20 minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu