Ionela

DSC_0560

Nu pot spune decat ca este pizza mea preferata si va invit sa o incercati.

INGREDIENTE:

-500 gr.faina integrala
-un praf de sare
-o lingurita drojdie uscata
-o lingurita zahar
-2 linguri ulei de masline
-circa 350 ml.apa calduta
-2 conserve de ton
-2 cepe rosii
-busuioc/oregano
-optional cascaval/mozarella(circa 300 gr)
-ketchup/sos de rosii

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat se pune faina intr-un bol cu sarea si se amesteca putin.Separat se pune intr-un castronel drojdia cu lingurita de zahar si cu 2 linguri de apa calduta,se amesteca si se lasa pana creste cat castronelul.
Dupa ce a crescut drojdia,se rastoarna peste faina si se pune cate putina apa calduta pana cand se omogenizeaza aluatul.Asa trebuie sa arate.Sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare.
Dupa ce s-a framantat bine,se adauga uleiul si se mai framanta putin.Se lasa la crescut la loc caldut timp de circa o ora.
Dupa ce a crescut aluatul,se ia cate o biluta si se intinde pe masa data cu faina in foaie subtire.
Se unge cu suc de rosii,se adauga ton,ceapa taiata julienne,busuioc/oregano iar deasupra se rade cascaval.

Se serveste cu un sos de rosii facut in casa, cu un gem de ardei iute  sau cu ketchup.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu