Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-500 GR.PIEPT DE CURCAN
-300-400 GR.DOVLEAC PLACINTAR
-3-4 MERE
-250 GR.FASOLE FIARTA IN PREALABIL SAU LA CONSERVA
-O CEAPA
-5 CATEI DE USTUROI
-O LINGURA ULEI DE MASLINE
-100 ML.VIN
-200 ML.APA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-PATRUNJEL VERDE
-2 LINGURI IAURT GRECESC

MOD DE PREPARARE:

1.Se curata legumele si pieptul de curcan se spala bine.
2.Legumele se taie bucati iar pieptul de curcan se ruleaza si se leaga bine cu o ata.
3.Uleiul de masline se pune intr-o oala incinsa dupa care se adauga pieptul de curcan care se prajeste putin pe toate partile pentru a sigila sucurile in el.
4.Cand ati terminat de prajit pieptul,fara a-l gati complet,se pune vinul,se lasa pana se evapora alcoolul dupa care se pun legumele taiate si usturoiul pisat sau taiat felii,se adauga sarea,piperul si apa.La aceasta faza eu am adaugat si un ardei iute intreg pentru a nu-si lasa usturimea.


5.Se pune capacul si se lasa la foc mic pana cand toate legumele sunt fierte,amestecand din cand in cand.
6.Cand sunt fierte legumele,se adauga fasolea,iaurtul,se potriveste de sare si piper si se mai lasa 2 minute pe foc fara capac.

7.La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt.Pentru a fi servit,pieptul de curcan se scoate pe un tocator,se taie ata dupa care se feliaza pieptul.
Se serveste alaturi de o salata.Noi am ales o salata de sfecla rosie cu putin hrean.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu