Ionela

DSC_0137

Daca va place pestele,aceasta este o modalitate rapida,usoara si dietetica de gatit al acestuia. Important este ca pestele sa fie unul cu carne alba(salau,pastrav,stiuca).

INGREDIENTE:

2-3 PESTI CU CARNEA ALBA(CIRCA 1 KG)
2 LITRI APA
2-3 MORCOVI
O ALBITURA
O LAMAIE SPALATA BINE
O TELINA MICA
3 CARTOFI
O CEAPA MARE
SARE SI PIPER DUPA GUST
2-3 FOI DE DAFIN
PT.DECOR PATRUNJEL
PT.SERVIRE MUJDEI

MOD DE PREPARARE:

Pestele se curata,se spala bine si se taie in 2-3 bucati egale.
Apa se pune la fiert cu legumele curatate,spalate si taiate bucati mari.In apa se adauga si foile de dafin si daca doriti,cateva boabe de piper.
Cand legumele sunt fierte,se adauga bucatile de peste,lamaia taiata felii si se potriveste de sare si piper.
Dupa  circa 15 minute, pestele este fiert(il puteti verifica infigand o furculita in el-carnea trebuie sa se ia usor de pe oase).Atunci il puteti scoate din apa in care a fiert si il puteti pune in farfuria de servit.
Se decoreaza dupa gust cu patrunjel verde,lamaie sau mujdei.Cand se serveste,se pune zeama fiecarei persoane in farfurie si fiecare isi ia cate o bucata de peste.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu