Ionela

Cred ca deja stiti ca eu sunt la dieta,astfel ca retetele pe care le voi posta vor fi din partea aceasta mai sanatoasa si vor respecta principiile dietei Rina.De data aceasta la proteine,la cina,am optat pentru niste perisoare light in sos tomat,cu salata verde si morcov.

INGREDIENTE:

-100 GR.CARNE DE PORC SLABA/PUI/VITA TOCATA
-UN MORCOV DE MARIME MEDIE
-O  CEAPA ROSIE DE MARIME MEDIE
-5 CATEI DE USTUROI
-OPTIONAL CIMBRU/BUSUIOC
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-300 ML.SUC DE ROSII
-200 ML.APA
-2 FOI DE DAFIN

MOD DE PREPARARE:

Intr-un castron punem carnea tocata si peste ea adaugam morcovul curatat si dat prin razatoarea mica,jumatate din ceapa tocata marunt,si doi catei de usturoi zdrobiti,sare si piper si amestecam bine.
Din amestecul de carne formam bilute pe care le punem deoparte pana cand facem sosul.
Sosul se pregateste astfel:ceapa si usturoiul tocate marunt se pun intr-o cratita cu o lingurita ulei si se calesc putin,dupa care se adauga sucul de rosii si apa,foile de dafin,dupa care se potriveste de sare si piper.
Cand sosul incepe sa fiarba,adaugam cu grija perisoarele si lasam sa fiarba,pana cand carnea este fiarta.Cand perisoarele sunt gata,le scoatem din sos si mai lasam sosul sa fiarba in continuare,pana cand scade si are consistenta unui sos mai gros.
Cand sosul este ingrosat,punem inapoi perisoarele in el si mai lasam sa fiarba 2 minute.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu