Ionela 10 min. 30 min.

Deja stiti ca suntem fani paste de dovlecei.Varianta aceasta este extrem de delicioasa pentru ca pieptul de pui este gatit intr-un mod deosebit.

INGREDIENTE:

-1,5 KG DOVLECEI
-O CEAPA MICA
-5 CATEI DE USTUROI
-O LINGURA ULEI DE MASLINE/PALMIER/COCOS
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-UN VARF LINGURITA DE BUSUIOC USCAT/BUSUIOC PROASPAT
-O LINGURA FULGI DE DROJDIE(OPTIONAL)
-UN AVOCADO
PT.PERISOARE:
-500 GR.PIEPT DE PUI
-UN MORCOV DE MARIME MEDIE
-O LINGURITA USTUROI GRANULAT
-1/2 LINGURITA SARE
-1/2 LINGURITA PIPER
-1/2 LINGURITA BOIA DULCE
MOD DE PREPARARE:
1.In primul rand ne ocupam de perisoare.Pieptul de pui il punem in vasul robotului de bucatarie,impreuna cu morcovul ras si toate condimentele.Il tocam pana cand devine o pasta si il lasam deoparte.
2.Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune in tigaie cu uleiul de masline.Se adauga si usturoiul tocat marunt si se lasa un minut la calit dupa care se pune putina apa pe fundul cratitei.Din pasta obtinuta mai devreme formam bilute,avand mana umezita cu putina apa,pe care le punem cu grija in cratita si le acoperim cu capac.Lasam sa fiarba la foc mic,in aburul format,timp de circa 15 minute.Daca mai este nevoie,se mai adauga cate putina apa.Dupa cele 15 minute,scoatem perisoarele din cratita si le lasam deoparte.
3.In sosul ramas in cratita punem dovleceii curatati si taiati fasii cu ajutorul unui peeler(curatitor legume)sau instrument special.Se sareaza si pipereaza dupa gust.Nu e nevoie sa adaugati apa si nici un alt sos pentru ca dovleceii vor lasa suficienta apa pentru a obtine un sos.
4.Se lasa pe foc pana cand se inmoaie dovleceii dupa preferintele fiecaruia.Mie imi plac mai al dente.Intre timp ne ocupam de avocado.Il curatam si il punem inr-un vas de blender impreuna cu o lingurita de ulei si circa 50 ml apa si blendam bine pana obtinem un sos.5.Cand dovleceii sunt gata,adaugam sosul de avocado si amestecam bine dupa care adaugam perisoarele facute mai devreme si mai lasam 5 minute pe foc.La final adaugam busuiocul si fulgii de drojdie.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu