Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-1 KG.CARNE AMESTEC
-O CAPATANA USTUROI
-1 LINGURA SARE
-2 LINGURITE PIPER
-3 LINGURITE CIMBRU USCAT
-2 LINGURITE BICARBONAT DE SODIU
-O LINGURITA ZEAMA DE LAMAIE
-200 ML SIFON SAU APA MINERALA FOARTE RECE
-O TAVA CUBURI DE GHEATA(CIRCA 20 CUBURI)

MOD DE PREPARARE:

1.Se amesteca carnea foarte bine timp de circa 5 minute.Dupa aceea se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,sarea,piperul si cimbrul si se amesteca foarte bine timp de circa 15 minute.Cu cat mai mult framantati,cu atat mai bine.In timp ce se amesteca in carne se toarna cate putina apa minerala foarte rece si cuburile de gheata.


2.Dupa ce ati framantat bine-eu una am framantat circa 20 de minute,pana cand s-a incorporat toata apa si s-a topita gheata,se baga la congelator timp de 15 minute.In acest timp se piseaza usturoiul care se amesteca cu 100 ml apa calda si se lasa asa pana cand scoatem carnea din congelator.
3.Dupa 15 minute,scoatem carnea si strecuram zeama de la usturoi pe care o amestecam cu carnea.
4.Dupa aceea se mai lasa 15 minute in congelator.
5.Se scoate carnea si se formeaza cu ajutorul mainilor inmuiate in apa,mici de dimensiunea dorita.

Se servesc facuti la gratar sau pe tigaie non-aderenta.Eu i-am pregatit pentru gratar.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT SI GRATARIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu