Ionela

10818966_893459740688028_440507741_n

O reteta minunata,care mie cel putin,imi aminteste de copilarie,reteta primita de la dna. Guta Andreea ,careia ii multumesc pe aceasta cale.

INGREDIENTE:

PT.CIRCA 50 PALEURI:

PT.ALUAT:
200 gr unt
200 gr zahar pudra
4 oua
300 gr faina
1 lingurita praf copt
esenta vanilie

PT.CREMA:
150 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie
esenta rom

PT.GLAZURA:
150 gr ciocolata amaruie

MOD DE PREPARARE:

Mixam untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine cremos.
Adaugam ouale rand pe rand. Nu adaugam urmatorul ou pana ce primul nu a fost incorporat. Puteti folosi in continuare mixerul. Daca la un moment dat compozitia va parea ca s-a taiat nu intrati in panica, nu e nici o problema, se va rezolva imediat ce adaugati faina. Adaugam si vanilia.

Adaugam faina si praful de copt si mixam. Dam cel putin 30 minute la frigider. Daca este cazul mai adaugati putina faina, compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.

Punem aluatul intr-un pos si spritam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam putina distanta intre ele fiindca se vor intinde la copt.
Coacem fursecurile la foc mediu circa 10-15 minute in cuptorul preincalzit. Fursecurile trebuie sa fie doar putin rumene pe fund.

Lasam fursecurile sa se raceasca si preparam crema. Pentru a eficientiza timpul puteti pregati crema chiar si cu o seara inainte. Punem frisca pe foc si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere dar fara sa o lasam sa fiarba. O dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele sau cel mai sigur data pe razatoare. Adaugam si esenta de rom dupa gust si amestecam pana la omogenizare.

Dam crema de ciocolata la frigider pana se intareste. Eu ca sa grabesc procesul de racire am dat-o cateva minute la congelator, atentie insa sa nu o lasati mai mult decat trebuie acolo.

Lipim fursecurile cu crema doua cate doua.
Topim ciocolata la bain marie, o punem intr-o punga pe care o intepam la un capat si glazuram paleurile.

Dam la frigider cel putin o ora, ideal ar fi insa sa la lasati peste noapte, vor fi mai fragede si mai gustoase.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu