Ionela 15 min. 45-50 min.

De multa vreme am vrut sa incerc acest orez de conopida si i-a venit randul in sfarsit.Daca va place gustul conopidei gatite,cu siguranta va va place si acest orez.In ceea ce priveste rulada,fara cuvinte.Delicioasa.

INGREDIENTE :

PT.OREZ:

-O CONOPIDA MEDIE(500 GR)

-O CEAPA MICA

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-PATRUNJEL VERDE

PT.RULADA:

-O JUMATATE PIEPT DE PUI FARA OS

-MENTA USCATA

-USTUROI GRANULAT

-FASII DE ARDEI GRAS,CIUPERCI SI DOVLECEL

-SARE SI PIPER

MOD DE PREPARARE:

1.In primul rand ne ocupam de rulada pentru ca dureaza mai mult.Pieptul de pui il despicam la jumatate,fara a-l taia complet(il facem bucata mai mare si mai subtire).Pe un tocator punem folie alimentara si asezam pieptul de pui,peste care mai punem un strat de folie alimentara.Il batem bine cu ajutorul unui ciocan pentru carne,pentru a-l subtia si mai mult si a-l face mai lat.

2. La mijloc punem fasiile de ardei gras,ciuperci si dovlecel.Rulam bine si strans si legam rulada din loc in loc cu ata alimentara.Cand este gata, presaram rulada cu menta,sare,piper si usturoi granulat dupa care o punem intr-o folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc maxim,timp de circa 20 minute.Dupa cele 20 minute,desfacem folia si mai lasam la cuptor rulada inca 10-15 minute,pana cand se rumeneste frumos.

3.In timp ce rulada este la cuptor,ne ocupam de orezul de conopida.Intr-un robot de bucatarie punem buchetelele de conopida si tocam bine.Intr-o tigaie non-aderenta „calim”ceapa tocata marunt cu o lingurita ulei.Adaugam conopida tocata si amestecam bine.Potrivim de sare si piper si punem putina apa(100 ml).Punem un capac si lasam pe foc timp de circa 10 minute,amestecand din cand in cand,sau pana cand conopida are consistenta dorita.La final se adauga patrunjelul tocat marunt.Este foarte bun.

4.Cand rulada este gata,se feliaza si se serveste alaturi de orezul fals din conopida.Daca tineti post puteti opta doar pentru orez,pe care il puteti consuma ca atare sau alaturi de alte garnituri vegetariene.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu